Om oss

Reumatikerdistriktet i Stockholms län består av cirka 6 800 medlemmar fördelat på 13 lokalföreningar. Vi täcker upp alla kommuner i Stockholms län.

Distriktets främsta uppgift är att erbjuda varmvattenbassängträning, ledd av fysioterapeut, samt bedriva intressepolitiskt påverkansarbete gentemot Region Stockholm.
Vi stödjer och servar även våra förtroendevalda i föreningarna med utbildning och till viss del administrativt arbete.
Föreningarna kan ansöka om aktivitetsbidrag genom distriktet för sina fysiska aktiviteter. Det finns även ett bidrag hos distriktets stiftelse att ansöka om. Det bidraget gäller främst föreläsningar och utbildningar för ett större antal personer. Distriktets kanslipersonal kan hjälpa till med mer information. 

Under 2020 satsar distriktet på att få ett ännu tätare samarbete med lokalföreningarna för att tillsammans nå ut till allmänheten och synas mer.  
Vi kommer finnas på seniordagen i Kungsträdgården, Järvaveckan i Spånga, Internationella Reumatikerdagen 12 oktober, samt genomföra ett rad antal manifestationer ute på stan tillsammans med RH-gruppen*.
Mer information om diverse aktiviteter återkommer vi med. Håll utkik i vår kalender. Vi kommer även lyfta föreningarnas större arrangemang, men hänvisar till respektive lokalförenings hemsida för fullständig överblick av vårens program.   

Distriktet kommer jobba mycket med frågan om vårdval reumatologi. Vårdvalet ska införas i Stockholms län efter beslut i regionfullmäktige 20 november 2019. Reumatikerdistriktets styrelse har kontaktat hälso- och sjukvårdsnämnden och krävt att få vara med och ta fram det förfrågningsunderlag som ska ligga till grund för vårdvalet. Vad som skett hittills i frågan kan ni läsa mer om här och i vårt senaste nummer av medlemstidningen Kontakten

Vi erbjuder varmvattenbassängträning på flera platser runt om i länet för dig som är medlem i Reumatikerförbundet. Välkommen in med en ansökan!

Verksamhetsplan 2020 och verksamhetsberättelse 2019 kommer inom kort!

 

*RH-gruppen står för rörelsehindrade och är ett nätverk av flera patientorganisationer inom Stockholms län. Förutom Reumatikerdistriktet ingår även: DHR Stockholms län, Personskadeförbundet Stockholms län, Rörelsehindrade barn- och ungdomar Stockholms län samt Neuroförbundet Stockholms län.